Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine liker ikke religionen til kjæresten min. Hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en demi-romantisk aseksuell/sølibat jente. Jeg har to hovedproblemer som jeg finner ekstremt vanskelige for meg og det første er pga seksualiteten min, jeg blir forelsket i mennesker først og fremst på grunn av utstrålingen deres ikke av hva de eier eller hvordan de ser ut. Men jeg har ingen seksuell tiltrekning til dem og dette er som en forbannelse og velsignelse på samme tid, jeg finner fort ut hvem som egentlig bare vil bruke meg for sex og kaste meg når de har fått det de vil ha, det gjør vondt, men så glad at jeg ikke går i fella til dem som bare vil bruke meg uansett. Det andre er at jeg faktisk har et forhold til noen som aksepterer meg, han er heterofil/seksuell men kommer fra en strengt religiøs islamsk familie (islam forbyr seksuelle aktiviteter før ekteskap. Hans seksualitet er ikke det største problemet, for han respekterer kvinner. Det større problemet er at jeg er fra en ateistisk familie der mor er "islamofobisk" og far synes det er religionen av vold. Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Jeg forstår veldig godt at det er vanskelig at du har en kjæreste med en religion som familien din har et negativt bilde av.
 
Jeg tenker at det høres ut som om foreldrene dine har et bilde av Islam som kanskje er preget av den negative dekningen om muslimer i pressen. Islam er en religion som er opptatt av fred og der kvinner godt kan være likeverdige. Det kommer an på hvordan man tolker religionen.
 
Den enkleste måten å få dine foreldre til å akseptere kjæresten din tenker jeg kan være at de møtes og får bli litt kjent. Ved å høre hva din kjæreste tenker om dette, hvordan han praktiserer sin religion og hvem han er som person kan dine foreldre endre sin negative fordom om muslimer.
 
Det er også viktig å nevne at siden du er myndig har du full rett til å bestemme alt i ditt liv, også hvem du har som kjæreste.
 
Lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

- Foreldrene mine er rasistiske

Armene i kors (colourbox.com)

Har foreldrene dine et annet syn på rasisme enn deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex