Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er normalt og få vondt i hodet når jeg leker med klitoris?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om det er normalt og få vondt i hodet når jeg leker med klitoris

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år,

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Det skjer en del ting i kroppen vår når vi blir seksuelt opphisset. Pulsen og blodgjennomstrømning i kroppen øker, pusten går raskere og en kan bli svett. Hodepine forekommer, men er ikke så vanlig. Likevel vet vi at noen oppelver å få hodepine i forbindelse med orgasme. Er det under orgasme du opplever hodepine?

Det kan være at muskelsammentrekningene som skjer ulike steder på kroppen under opphisselse som fører til hodepinen. En annen mulighet er at hodepinen er et resultat av økt blodtrykk under seksuell opphisselse. Økt blodtrykk gjør at blodårene utvider seg, og ofte kjennes det bak eller rundt øynene. Den kan vare fra noen få minutter til flere timer. Denne hodepinen regnes ikke som farlig, men blir den mere intens så synes jeg du skal oppsøke fastlegen din. 

Det er mer vanlig med slik hodepine hos personer som har migrene. En kan da bruke migrenemedisiner. Disse medisinene vil trekke blodårene sammen.

Underveis når du onanerer kan du prøve å ta noen pauser der du slapper av i musklene rundt kjønnsorganet og i hele kroppen forøvrig. Prøv å kjenn etter om du vil fortsette eller ikke og se om det kan forebygge hodepinen du får.

Hvis ikke dette hjelper og du fortsetter å ha sterk hodepine når du stimulerer klitoris så synes jeg du skal oppsøke fastlegen din for en nærmere undersøkelse. 

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre:)

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex