Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex uten kondom, men han kom ikke inni meg. Er sjansen stor for graviditet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde for noen dager siden samleie for første gang. Dette var et par dager etter siste mensdag, men vi brukte kondom. Etterhvert tok han den av men han kom ikke inni meg. Er sjansen for graviditet stor? Begynte også å blø under samleie og har siden hatt grumsete urin med antydninger til rosa utflod. Hva kan dette være et tegn på? Tusen takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Sjansen for å bli gravid er liten, men siden han ikke brukte kondomen under hele samleiet er den til stede.

Faren for å bli gravid er mindre enn om han hadde fått utløsning i skjeden, men det er fortsatt en mulighet. Siden du nettopp var ferdig med mensen er det også liten sjanse.

Når man blir opphisset kommer det ofte en litt blank væske ut av penis. Det kalles precum og er et slags glidemiddel. Det kan være levende spermceller i denne væsken, og det er derfor ikke umulig at man kan bli gravid selv om han ikke har hatt utløsning i skjeden.

Siden det var første gang du hadde samleie kan det være rifter i skjeden som gjorde at du blødde. Siden du har grumset urin anbefaler jeg deg å ta kontakt med din lege eller helsestasjon for ungdom for en sjekk. Det kan være en urinvisinfeksjon, men du bør også sjekke deg for klamydia. Det kan også gi grumsete urin. Man bør sjekke seg for klamydia hver gang man har ny seksualpartner.

Rosa utflod er blodtilblandet utflod. Hvis du blødde under samleiet er det nok på grunn av det du i ettertid har fått litt rosa utflod. Dette vil gå over etterhvert. 

Vennlig hilsen helsesøster 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex