Hopp til hovedinnholdet

 Jeg var mer kåt som tenåring og det var lettere å komme. Smerter i rumpa. 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på et par ting. Jeg var mer kåt som tenåring og det var lettere å komme, men det har avtatt med årene og nå er alt mye mer vanskelig. Jeg har en fast sexpartner, men jeg orker liksom ikke mer sex enn 1 gang i uka. Hva kan jeg gjøre? 2: Noe som kan henge sammen med dette: jeg får en vond stikkende følelse i rumpa når jeg har mensen. Det gjør virkelig vondt, og smærtestillende hjelper, men føler det ikke er normalt med mensensmerter i rumpa. Er dette farlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
1. Det er vanlig at den seksuelle lysten varierer. Se artikkelen. Noen jenter strever med seksuell lyst etter at de begynte på p-piller. P-piller kan nedsette seksuell lyst. Hvis du går på p-piller kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Sammen med deg kan helsepersonellet kan vurdere om du kanskje bør bytte til p-stav eller hormonspiral. Det er så lite hormoner i disse, at bivirkningene er færre. Hvis man har p-stav utgjør dette 1 gestagen pille annen hver uke. Hvis man har hormonspiral utgjør dette 1 gestagen pille ukentlig.
 
Hvis du ikke har p-piller må du kanskje vurdere om det er andre faktorer som spiller inn. Er du stresset, hvordan har du det med deg selv, har det vært noen store endringer i livet ditt i det siste? Tenner du på partneren din? Hvilket forhold har du til partneren? 
 
Det kan hjelpe hvis du onanerer for deg selv. Da øker den seksuelle lysten generelt. 
 
Lysten til seksualitet sitter i hjernen. Hjernen er det største seksuelle organet vi har. Du kan arbeide med de seksuelle fantasiene dine. Fantasier er kilder til lyst. Fantasier er dessuten høyst private. Ingen har noe med hva du tenker på og fantaserer om. Tillat deg selv å drømme deg bort med noe du finner seksuelt tennende. Hva tente deg tidligere? Lukk øynene, ligg stille og tenk, fantaser for deg selv. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv. Disse fantasiene, samt det å visuelt (det å se), emosjonelt og fysisk la seg stimulere av partneren/kjæresten, kan man også benytte når man er sammen for å oppnå og beholde seksuell tenning/kåthet.

Når de seksuelle fantasiene kommer i gang, vil det skje noe med kroppen din. Du vil få økt blodtilstrømning til underlivet, klitoris vi bli blodfylt og etterhvert vil skjeden produsere naturlig glidemiddel som gjør den glatt. Samtidig vil skjeden utvide seg. Se vedlagte artikkel om ikke å få orgasme under samleie.

2. Når det gjelder smertene i rumpa, må du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Da kan du også ta opp dette med den seksuelle lysten. 

 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg lykke til.

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex