Hopp til hovedinnholdet

Kan det være noe feil med vaginaen min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg kan bli kåt og våt og jeg anser megselv som en person med normal sexdriv. Jeg har bare hatt penetretiv sex med en gutt en gang, men det var ganske smertefullt og jeg tror han såvidt var inne i meg før det gjorde vondt. Jeg var våt nok og visste at det å miste jomfrudommen sin kunne gjøre vondt, men for meg var det helt jævlig. Jeg har i ettertid vegret meg for å ha sex igjen. Derimot har jeg investert i en dildo for å forsøke å ta fatt på 'problemet' på egenhånd. Jeg har kanskje brukt den 20-30 ganger og det gjør fortsatt relativt vondt bare å stikke den inn, selv om jeg er våt nok og bruker glidemiddel. Det gjør vondt når jeg stikker den inn, men det er også som om jeg bare får inn 10 cm før det stopper og jeg ikke får den lengre inn. Dildoen er litt tjukkere ned mot skaftet man kommer, men ikke ekstremt tykk liksom. Er det noe feil med meg? Kan det være noe feil med vaginaen min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er flott at du har kjøpt deg dildo som du prøver med, og at du ikke har gitt helt opp. 

En dildo er av litt hardere materiale enn en vanlig penis, og beveger seg ikke så godt etter skjeden din. Det kan være årsaken til at du kjenner ubehag når det kommer for langt inn og at det gjør vondt når den skal føres inn. 

Siden du opplevde sterke smerter den gangen du forsøkte å ha samleie med en gutt, kan det være at du gruer deg eller forventer smerter, slik at du blir stresset og spenner musklene i underlivet. Stramme muskler der, kan føre til de problemene du sliter med. 

Likevel - det er fint om du får undersøkt skjeden din av en lege for å se om det finnes en fysisk årsak til det problemet du opplever. Legen på ungdomshelsestasjonen er vant med slike problemstillinger, så det kan være lurt å oppsøke legen der. Ellers er fastlegen din et sted å henvende seg.

Lykke til!

Hilsen Sexologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex