Hopp til hovedinnholdet

Har hatt ubeskyttet sex, men han hoppet av i svingen. Kan jeg være gravid? Partneren min har før hatt sex med eksen og begge var jomfru. Kan jeg ha blitt smittet med kjønnsykdom?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, har i teorien en god del spørsmål jeg gjerne skulle fått besvart. Hadde samleie for første gang for omtrent 5 dager siden. Partneren min har bare hatt samleie tidligere med sin daværende kjæreste, og begge var jomfru på den tiden. Han har blitt sugd i senere tid av 3 ulike jenter. Vi brukte kondom gjennom mesteparten av økten, men tok den av da den ga lite nytelse for partneren min. Han "hoppet av i svingen", men jeg er nå ekstremt stresset og urolig for både kjønnssykdommer og mulig graviditet. Vi hadde samleie et par 3 dager etter siste mensdag, og er skikkelig bekymret. Har ikke lagt merke til noen symptomer eller forandringer bortsett fra at mengden utflod har økt. Er dette noe som vil gi seg eller kan det være et symptom på noe underliggende. Skal ta graviditetstest så fort det lar seg gjøre. Partneren min sier selv han er 99% sikker på at han ikke har noen kjønnssykdommer. Hadde vært fint med et svar så fort som mulig da dette er blitt en stor byrde i hverdagen. Tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Ved ubeskyttet sex er det alltid en viss fare for at man kan bli gravid. Å hoppe av i svingen gir ingen garanti, da det som regle vil komme litt sæd inn i skjeden før gutten får utløsning. Det er derfor viktig at du tar en graviditetstest. Den kan tas dersom mensen ikke kommer som forventet eller minst 3 uker etter ubeskyttet sex.

Dersom partneren din og ekskjæresten begge var jomfru da de hadde sex, kan de ikke ha smittet hverandre med kjønnssykdom.

Det anbefales imidlertid alltid å teste seg for klamydia ved hvert partnerbytte, dersom man har hatt ubeskyttet sex.

Jeg råder dere til å oppsøke Helsestasjon for ungdom, lege eller helsesøster. Har dere i et fast forhold, vil jeg også råde dere til å skaffe prevensjonsmiddel for å unngå graviditet.

Når det gjelder utfloden du beskriver, er det vanskelig for meg å si hva den skyldes. Dersom det ikke lukter eller klør, kan du se det an.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex