Hopp til hovedinnholdet

Etter barbering; rød og litt blemmeaktig, kan klø og svi litt også. Hva er galt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Noen ganger etter jeg har babert nedentil blir jeg skikkelig rød og litt blemmeaktig, kan klø og svi litt også. Hva er galt? er dette noe allergisk og kan jeg gjøre noe med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er vanlig at huden blir rød og litt blemmeaktig etter at man har barbert kjønnet. 
 
For å unngå det kan du smøre på en blanding av en nøytral hudlotion og sinksalve. 
 
Her er informasjon om hvordan man kan utføre intimbarbering fra Klara klok: 

Ta gjerne et varmt bad før du går i gang. Det gjør hårene bløte, noe som gjør intimbarberingen lettere. Hvis du har lange kjønnshår, er det en god idé å klippe dem kortere før barbering.

Like før du barberer deg, bør du skylle området med kaldt vann. Dette strammer huden opp og forbereder den til intimbarberingen. Påfør rikelig med barberskum og la det virke et par minutter før du begynner å barbere. Sørg for at barberbladene er enten nye eller meget skarpe. Gå systematisk til verks med intimbarbering. Stryk høvelen lett over hvert område 2 ganger i retning med hårene. Skyll deretter med lunkent vann. I tillegg vil det være godt for huden å smøre med en god krem, eller en kombinasjon av en nøytral krem og sinksalve. De virker svalende og irritasjonshemmende på huden.

Det bør nevnes at intimbarbering har flere negative faktorer. Mange får ofte hudplager og det er dokumentert at kjønnshårene spiller en positiv rolle for seksualiteten, blant annet ved at de øker stimuleringen til hudnervene. Du kan dermed få en mer positiv seksuell opplevelse hvis du lar være å barbere deg.

Jeg håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex