Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt ubeskyttet sex for et par måneder siden. Har ikke fått mensen etterpå, kan jeg være gravid selv om testen var negativ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde sex for første gang for noen måneder siden, men han kom ikke inni meg. Har etter dette mistet to mens perioder. Har alltid hatt uregelmessig mens, men har aldri mistet den i 2 måneder! Jeg har tatt graviditetstest, men den var negativ. Hva skal jeg gjør nå? Kan jeg være gravid? Burde jeg dra til legen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Unge jenter kan ha litt uregelmessig mens, men det er helt riktig av deg å utelukke graviditet når du har hatt ubeskyttet sex selv om han ikke kom inni deg. Sjansen for å bli gravid av et avbrutt samleie er mindre kan kan ikke helt utelukkes.

En negativ graviditetstest er som regel riktig om den ikke er tatt for tidlig. Testen gir tidligst positivt utslag to uker etter samleiet som første til befruktning, av og til tar det lengre tid. Har du fortsatt ikke fått mensen råder jeg deg til å ta en ny test. Dersom den også er negativ kan du stole på det er riktig. 

Dersom mensen fortsetter å utebli selv om neste test også var negativ kan du se det litt an, men ta kontakt med fastlegen din dersom det går flere måneder uten at mensen kommer tilbake. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex