Hopp til hovedinnholdet

Jeg har for lav selvtillit til å ha sex med kjæresten min, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg og kjæresten min har vært sammen i nesten 4 måneder nå, og sex har begynt å bli et seriøst tema. Vi har snakket mye om det de siste ukene. Vi har begge sagt at vi føler oss klare for det. Jeg har veldig lyst til å ha sex med ham, problemet er bare at jeg har veldig lav selvtillit og føler meg veldig sårbar overfor kroppen min. Han er veldig veltrent, har så og si ikke noe fett på kroppen. Jeg, derimot har alltid vært overvektig. Jeg trekker meg fortsatt unna hver gang han tar hendene rundt midjen min, spesielt når vi sitter. Han har sagt at han liker kroppen min, men jeg klarer ikke å tenke annet enn at han sier det for å ikke såre meg. Tør heller ikke å spørre hva han synes om kroppen min. Hva skal jeg gjøre når jeg føler meg klar psykisk, men har for lav selvtillit til å i det hele tatt la han ta på meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Takk for spørsmål.

Puberteten er kanskje den aller mest sårbare tiden i livet. En kan kjenne seg mislykka og føle at alle andre er mye penere og mere sexy enn det en selv føler. Har en slike tanker, kan det være vanskelig å forstå at noen kan like og bli tiltrukket av noen. 

Hva det er som blir sett på som tiltrekkende er svært variert. Ser en på det som media, filmer og porno framstiller som attraktivt, kan en lett få et forvrengt syn på seg selv. Du beskriver kjæresten din svært flatterende, mens du har et veldig negativt syn på deg selv. Dere har vært sammen i fire mnd - tror du han hadde vært sammen med deg så lenge om han ikke fant deg tiltrekkende? 

Skal et forhold utvikle seg og vare, er det viktig å snakke godt sammen. Kanskje det vil hjelpe deg om dere kan snakke sammen om hvorfor dere liker og finner hverandre tiltrekkende? 

Kanskje du kan snakke med noen om å få hjelp med selvbildet sitt - helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen din kan være fin å snakke med. Hun kan eventuelt også hjelpe deg med å få annen hjelp om du skulle trenge det. Uansett; tenk at kjæresten din liker og vil ha deg - akkurat som du er nå!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex