Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med kondom, men er redd for å bli gravid. Når skal jeg ta graviditetstest? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 16 år gammel gutt (transsexuell fra jente til gutt) som har en kjæreste på 15 år (trans fra gutt til jente) Vi bestemte oss for å ha sex (går greit selvom det er "feil" kroppsdeler). Har fingret/onanert på hverandre før, så all smerte er borte. Begge er livredde for graviditet så vi sjekket gjentatte ganger 100% på de to kondomene som ble brukt og det var ingen tegn til hull. Jeg hadde mensen for ca to uker siden. Kjøpte en test med en gang og jeg lurer på: Når skal jeg ta testen? Hva kommer til å skje med mensen nå (om ca 3 uker) som viser at jeg ikke er gravid? Var det riktig å ha sex når som helst som vi gjorde uten å vite hvordan mellomperiodene funker? Og virker jeg trygg? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis dere brukte kondom hele tiden under samleie og de ikke falt av og var hele etterpå er du trygg. Det må komme sædceller opp i skjeden din for at du skal bli gravid. Opplever man uhell med kondomet er nødprevensjon anbefalt. 

Hvis du allikevel føler deg utrygg på at du kan være gravid kan du ta en graviditetstest to - tre uker etter samleiet. Du kan godt vente å se om mensen kommer først. En normal mens til forventet tid er som regel et tegn på at man ikke er gravid. 

Dere kan ha sex når dere har lyst med kondom. Så lenge kondomet er på hele tiden er du beskyttet mot graviditet. Du har eggløsning to uker før neste mens, man blir lettest gravid av samleier i uken før og under eggløsning. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex