Hopp til hovedinnholdet

Har ikke hatt sex enda. Det er en ting jeg har gått og fundert på av og til: Må forhuden være trukket helt tilbake når man skal ha sex?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Har ikke hatt sex enda, men er spent på hvordan det blir. Det er en ting jeg har gått og fundert på av og til: Må forhuden være trukket helt tilbake når man skal ha sex? Klarer ikke å dra den helt bak når penisen er erigert, og lurer derfor på om det setter en stopper for seksuelt samleie? Kan jeg gjøre tøyeøvelser for å få dratt huden helt bak?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år

Takk for at du skriver til oss i ung.no

Dersom du har smerter når du trekker forhuden helt tilbake, eller hvis det ikke er mulig å trekke forhuden over penishodet tyder det på at den er for trang. Men man trenger ikke å behandle trang forhud hvis man ikke har noen plager med dette, det gjelder dersom en får ubehag ved samleie og ved onanering. Du skriver ikke noe om det er smertefullt for deg når penis er erigert.

Det er ikke farlig å ha sex med trang forhud. Selv om du ikke klarer å trekke forhuden bak penishodet når den er stiv, vil du kunne ha like god sex som om du klarte det.

Hvis det viser seg at det er et problem for deg er det flere ting du kan gjøre:

Gå på apotek og kjøp en fet og uparfymert fuktighetskrem, for eksempel Locobase Repair. Legg et tykt lag på forhuden og massere den inn mens du strekker på huden. Gjør dette en til to ganger om dagen i fem - seks uker.

Du kan også forsøke en krem som inneholder kortison. Denne typen krem trenger du resept på av lege. Du kan ta kontakt med fastlege eller lege ved helsestasjonen for ungdom. Denne kremen gjør at huden strekker seg litt ekstra og man kan derfor lettere få forhuden over penishodet.

Kortisonkremen skal man smøre på forhuden morgen og kveld i fire til åtte uker. Etter et par ukers behandling kan du forsøke å tøye forhuden forsiktig ved å prøve å trekke den tilbake. Etter hvert vil forhåpentligvis forhuden utvide seg ut slik at du får trukket den skikkelig tilbake uten smerter.

Dersom behandlingsforsøket som angis over ikke hjelper, bør du gå tilbake til lege enten oppsøke fastlegen din eller lege ved helsestasjon for ungdom. Da kan lege vurdere om det er behov for kirurgi. Dette gjelder spesielt ved smerter og hvis du ikke får trukket forhuden skikkelig tilbake når penis er slapp eller du ikke har noe effekt av kremen.

Oppsummert blir det slik:

Hvis du ikke har smerter ved erigert penis og kan onanere uten problemer vil du sannsynligvis ikke ha vansker med å gjennomføre samleie. Det er bare å prøve seg frem.

Jeg håper dette var svar på spørsmålet ditt - lytte til.

 Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex