Hopp til hovedinnholdet

Da vi skulle prøve å ha samleie, gikk det ikke. Er jeg for trang?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg og kjæresten har vært sammen lenge og er veldig trygge på hverandre. Vi har vært nakne, runket, fingret osv. Men da vi skulle prøve å ha sex, gikk det ikke. Jeg har onanert men aldri puttet fingeren inn i kjeden, jeg har heller aldri brukt tampong. Vi har prøvd på sex noen få ganger men det funker liksom aldri, er jeg for trang? Jeg pleier å være rimelig våt når vi kommer så langt men vi finner liksom ikke hullet. Han er dessuten ganske stor, nesten 19cm, kan dette bli et problem??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er vanlig at man strever med å få til samleie de første gangene man prøver. 
 
Nei, skjeden er ikke for trang. Men i og med at penisen er så lang, får dere sannsynligvis ikke plass til hele penisen inne i skjeden. Skjeden er mellom 8 til 11 cm, og når jenta blir seksuelt tent, utvides den. Men det er begrenset hvor lang den kan bli. Når dere skal ha samleie, må han eller du holde rundt roten av penisen, slik at ikke hele forsøkes å støtes inn. Da kan det bli vondt. Prøv dere forsiktig fram. 
 
Det er veldig bra at dere har stimulert hverandres kjønn. Slik jeg forstår det,  får du orgasme ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Det er det som er mest vanlig. Hvis du ikke har lært deg å få orgasme alene, må du lære deg det, før dere prøver å ha seksualitet sammen igjen. 
 
Kanskje kan du ta et speil å se på kjønnet ditt en dag når du er seksuelt tent? Da vil du se at de ytre kjønnsleppene (som har hårvekst) omkranser de indre kjønnsleppene som ikke har hårvekst. Mellom de indre kjønnsleppene ligger skjedeåpningen. Når jenta er seksuelt tent, bretter de indre kjønnsleppene seg til hver side. Da er det lettere å se skjedeåpningen. Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger klitorishodet. 
 
Du kan lære han å stimulere kjønnet ditt slik du gjør det når du onanerer. Du kan holde din hånd over hans og føre fingrene hans, eller at du viser på deg selv. Da blir skjeden ordentlig våt og utvidet. Sikre deg at du har noe fuktighet, spytt eller glidemiddel, ellers er det vondt å stimulere klitoris hodet. 
 
Når du er ordentlig seksuelt tent, kan du hente ut skjedesekret fra skjeden og bruke på klitorishodet. Når du kjenner deg klar for å ha samleie må du sikre deg at du slapper av i musklene i bekkenet i det han fører penisen inn. Da vil vil dere få penisen inn. Se den vedlagte artikkelen om ikke å få orgasme. 
 
Snakk med kjæresten. Lese dette og artiklene sammen og snakk om det dere leser.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex