Hopp til hovedinnholdet

Får ikke sædavgang når jeg runker, kun når jeg gnir penisen på madrassen.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg får ikke sædavgang når jeg runker, men når jeg gnir penisen på madrassen så får jeg sædavgang. Hvorfor det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Hvis man har funnet en metode som gir orgasme/sædavgang, kan det være vanskelig å lære seg å nyte vanlig onanering med hånd. 
 
Her er informasjon om hvordan man kan onanere med hånd:
Du legger en eller to fingre rundt penis like under hodet. Så beveger du hele forhuden opp og ned ved hvert tak. Fordi forhuden glir veldig lett over skaftet den dekker holder de fleste ganske hardt. Mye av den deilige følelsen kommer når fingrene stryker over strengen (frenulum) under penishodet.
 
Smøring; Hvis du smører inn penis med krem (uten parfyme), litt olje eller glidemiddel så vil onaneringen føles det enda bedre synes mange. Når du har smurt så er det vanligste å legge hele hånden rundt penis. Smøringen gjør det mulig for hånden å gli over skaftet og penishodet. Noen gutter liker å dra forhuden tilbake og holde den ved penisroten med den andre hånden.
 
Det er også mulig å kose med testiklene samtidig som du onanerer. Noen liker å holde rundt dem med den ene hånden mens de onanerer med den andre.
 
Du kan øve deg på å få orgasme/sædavgang ved bruk av hånd. Før du begynner å stimulere penisen, skal du vente så lenge som mulig, mens du tenker på det som tenner deg seksuelt. Når du føler at du ikke kan vente lengre, kan du stimulere med hånden. Hvis du ikke får orgasme etter en stund, bruker du madrassen.
 
Neste gang igjen, kan bruke samme metode, men da venter du enda litt lengre før du bruker hånden. Da kan du prøve å onanere med glidemiddel. Du kan få glidemiddel fra helsesøster på skolen eller fra helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" påskrevet med lyseblå bokstaver. De ligger ofte ute på venterommet på helsestasjon for ungdom. Du kan også bruke matolje uten tilsetning, babyolje eller en lotion med pH verdi på 7.
 
Hvis du ikke får orgasme/sædavgang da, kan du benytte samme metode som over, men at du da holder hardere rundt penisen. 
 
Det kan ta tid før du får det til, men ikke gi opp. Etterhvert som du har lært deg en god onani-teknikk med hånden, vil det bli et mønster og det vil være lettere å få orgasme ved bruk av hånden. Da slipper du å være avhengig av madrassen,

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg lykke til! 

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex