Hopp til hovedinnholdet

Smitte ved balanitt

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei jeg har en mild balanitt. Legene sier det lite trolig er smittsomt. Men i to dager nå har jeg vært litt betent der( eller noe) etter å ha smørt med apobase. I dag er jeg bedre. Tenkte jeg skulle ha sex på fredag eller lørdag med kondom. Kan jeg det hvis det ser ut til å være borte da? Eller kan det da være smittsomt hvis kondomen sprekker? Har ikke lyst til å smitte noen.

 

Svar
Hei gutt, 
 
det er fint at du tenker på dette, men det er ingen fare for å smitte noen ved balanitt. Balanitt er en fellesbetegnelse for betennelse på penishodet/forhuden. Det er svært vanlig, og er som regel en helt harmløs tilstand. Noen har gjentatte plager. Balanitt i seg selv er ikke smittsomt, så det er ingen fare med sex. Det man dog alltid må gjøre ved balanitt er å ta kjønnsykdomprøver (noe du trolig har gjort). Det inkluderer en urin prøve med tanke på chlamydia, mycoplasma og evt. gonorrhoe (hvis man har hatt kontakt med partner i utlandet). Dette er smittsomme årsaker som kan gi balanitt. Hvis disse prøvene er negative er det ingen fare! Det samme gjelder om du alltid har brukt kondom, eller har testet deg. 
 
Lykke til! 
Hilsen legen




 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex