Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvtillit når jeg snakker med jenter

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt som er noe usikker på meg selv, når det kommer til selvbilde osv osv. Jeg har hatt sex med kjæreste før, men når det tok slutt for 3 år siden så har det vært tørke... det jeg sliter med er å klare/tørre å sjekke opp jenter ute på byen. Eller i det heletatt finne meg en ff som det så kalles. Hvordan går man frem, skal det bare falle naturlig?, hva gjør jeg feil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er noe du bare må presse deg selv til. Det finnes ingen smørbrødoppskrift. Det er utrolig mange som synes det er vanskelig å snakke med jenter, men man må bare skyve frykten unna og ta kontakt! Det er helt vanlig å føle at det du sier bare er kjedelig. Det handler bare om at man er så fokusert på å finne på noe å si at det blir helt umulig å finne på noe. Trikset er bare å fortsette å snakke og prøve å få til en samtale. Spør henne om enkle ting som hvilken skole hun går på, om hun jobber eller lignende. Bli kjent med henne og la henne bli kjent med deg. Hvis du liker å danse kan du utnytte det og prøve å få kontakt med noen på dansegulvet når du er på byen. Jeg legger ved en artikkel om hva man kan prate om hvor du kan finne flere tips. Legger også ved en artikkel om selvtillit og selvfølelse. Det er helt normalt å ha dårlig selvtillit når det kommer til jenter. Man vil alltid være redd for å få avslag eller at de ikke skal like deg. Men den risikoen er der uansett hvordan du ser ut eller hva du sier. Jenter liker forskjellige gutter og tiltrekkes av ulike ting. Man må bare prøve!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex