Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få til å sprute?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Kjæresten min tenner veldig på jenter som "spruter". Lurer på om det er en spesiell teknikk på å klare det? Føler meg veldig nære flere ganger, som om jeg skal tisse, men ikke helt det samme. Jeg klarer aldri helt å slippe det. Jeg vil veldig gjøre det for kjæresten min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Noen jenter kan sprute eller "squirte" (som er det engelske uttrykket). Dette kalles også kvinnelig ejakulasjon. Noen gjør dette ofte, noen bare av og til, men mange opplever det aldri.

Akkurat hva denne væsken er, er fremdeles omdiskutert. Noen mener det er urin fra urinblæra, mens andre mener at det er en væske fra noen kjertler omkring urinrøret som tilsvarer guttens prostatakjertel. Kjertlene danner en tynn klar væske som tømmer seg i urinrøret ved sterke orgasmer. På grunn av plasseringen kan det lukte svakt av urin, men i følge denne teorien er det ikke det. Væsken kommer ut rett før, under eller etter orgasmen. Den kan komme som en liten stråle eller sive ut. Dette er ikke noe som er viljestyrt - det betyr at det skjer helt av seg selv uten at en kan stoppe dette. Det betyr også at det kan være vanskelig å trene seg opp til å kunne squirte.

Noen jenter klarer likevel å øve seg opp til å få ejakulasjon, gjerne ved å stimulere det såkalte g-punktet. Også samleiestillinger som stimulerer dette området, er bra å forsøke. De fleste beskriver det som en tissefølelse rett før de squirter. Du skriver at du får denne følelsen, men ikke klarer helt å slippe. Du kan evt. forsøke å slippe når du onanerer alene, så vil du kunne se hva som skjer, og kanskje øve deg opp til å klare å slippe sammen med kjæresten din også. 

For en nærmere beskrivelse av hvordan man kan få en kvinnelig ejakulasjon kan jeg anbefale boken "Jenter som kommer" av Ida Jackson og Maren Kristiane Solli.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Orgasme

Orgasme

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex