Hopp til hovedinnholdet

Jeg har p-stav og har opplevd brun utflod

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har en p-stav i armen og har hatt den siden september 2015. Og med den har jeg ikke hatt mensen siden. Den siste måneden fikk jeg mensen og det varte i 3 dager, og først trodde jeg at det var pga stress, fordi jeg har vært veldig veldig stressa i det siste. Men så syntes jeg at det var så merkelig fordi det var først bare brunt. Deretter etter en uke uten mensen fikk jeg det igjen og denne gangen gikk det vekk etter bare en dag. Men denne gangen var det bare en brun guffe. Sist jeg hadde sex gjorde det også utrolig vondt. Det svei masse og i tillegge har jeg lagt på meg litt. Nå kan jo det ha noe å gjøre med kjærlighet, slik som love handles. Men eg har fått en enorm appetitt bare sånn plutselig. Jeg kan ikke tenke meg at jeg er gravid, fordi jeg har p-stav. Men før dette har jeg hatt urinveisinfeksjon noe jeg slet med en liten stund for 2 måneder siden. partneren min sier også at han føler en først varm følelse og så kald følelse når han går dypere inne i meg.det var ikke sånn før

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 20 år!

Du skriver at du har hatt p-stav i ca 1,5 år og at du ikke har hatt mensen siden. Men nå i det siste har du opplevd å ha brunlig "guffe" eller utflod. 

En av de vanligste bivirkningene ved p-stav er småblødninger. Det er som regel vanligst i starten, men kan forekomme når som helst når man har p-stav. Du kan lese mer om p-stav på denne siden. 

Noen ganger kan småblødninger komme av andre grunner, for eksempel kjønnssykdommer. Hvis det er lenge siden du har tatt en test for blant annet klamydia, eller du nettopp har skiftet partner, er det anbefalt å teste seg. Det kan du gjøre på helsestasjon for ungdom der du bor, hos fastlegen eller på studenthelsetjenesten hvis du studerer. 

P-stav har høy sikkerhet mot graviditet. Så jeg tror ikke det er tilfelle at du er gravid. Men dersom du er bekymret for det kan du ta en graviditetstest. 

Du skriver at partneren din opplever det annerledes å være inne i deg nå enn tidligere. Det er ikke så lett for meg å si hva som kan være årsaken til det. Du skriver også at du har hatt noe smerter ved samleie. Jeg tenker at det kunne være fint for deg å snakke med noen om dette. Du kan snakke med de som jobber på helsestasjon for ungdom, eller ta kontakt med Sex og Samfunn på deres chat.

Håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex