Hopp til hovedinnholdet

Vi er kåte, men jeg er sikker på at han ikke liker meg på noen annen måte.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er jomfru, men sykt kåt. Jeg liker en gutt, og har likt han lenge, blir fort sjalu om han klemmer andre/prater med andre osv. Han vet ikke at jeg liker ham. Vi avtalte på snap for noen uker siden at vi kunne pule en gang han var alene hjemme, men det var halvveis på kødd. Han er fuckboy. På en fest for litt siden, klemte vi mye, vi lå i sofaen og han begynte å fingre meg- men så kom jeg på at jeg hadde mensen, så ingenting mer skjedde. Jeg liker han skikkelig godt, og vil pule han. Han er kåt, og jeg er kåt på ham, men jeg er ganske sikker på at han ikke liker meg på noen annen måte. Venninnene mine mener det er en dårlig idè siden jeg har følelser, men jeg er klar, og vi har allerede på en måte begynt, så hvorfor ikke fortsette der vi slapp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Om du skal ha seksualitet med denne gutten eller ikke er det du selv som bestemmer. 
 
Britisk forskning viser at det er omlag 1 av 10 jenter som får orgasme på one night stands. Sannsynligheten for at du skal få orgasme slik at kåtheten går over, er som du forstår ikke så stor. 
 
Den letteste måten å få kåthet til å gå over er å onanere jevnlig. Det er sunt å onanere. Da blir man kjent med kjønnet sitt, hvilke stimuli man nyter og man får et godt seksuelt selvbilde. 
 
Hvis du velger å ha seksualitet sammen med han vil spørsmålet være hva du får igjen for det. Vil det å tilfredsstille ham seksuelt være nok for deg? 
 
Du karakteriserer gutten som en fuckboy og du skriver at du er ganske sikker på at han ikke liker deg på noen annen måte. I og med at du har følelser for han, kan det hende at seksualitet sammen med han vil forsterke følelsene dine. Når hud møter hud utløses et hormon som heter oxytocin, det såkalte bindings- eller kjærlighetshormonet. Da vil en kjærlighetssorg bli enda vondere.
 
Kanskje skal du se deg om etter en mer egnet partner eventuelt en kjæreste? Da vil det være et gjensidig, likeverdig forhold og du slipper å gå på akkord med deg selv for å tekkes en annen. 
 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da får du en fagperson å reflektere sammen med, en som kan gi deg gode innspill og spørsmål. Når man sier ting høyt forstår man mer av seg selv og det er lettere å ta en avgjørelse. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex