Hopp til hovedinnholdet

Mine tre siste samleier har alle vært svært smertefulle.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år. Jeg og kjæresten min er ikke så ofte sammen av ulike grunner, han er mye opptatt. Men det jeg lurer på er at mine tre siste samleier, som har skjedd med over en månedens mellomrom, har alle vært svært smertefulle. Det gjør vondt i underlivet i flere timer etterpå, så vondt at jeg nesten ikke kan gå. Det er på en måte en svie, og jeg tisser etter samleie, så har ikke noe med det å gjøre. De siste tre gangene har også sengen blitt utrolig våt, som at jeg har elt et glass vann der. Det kan renne nedover bena mine.. hva er dette..?? Hilsen jente, 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din angående smertene og dette med vannet. Det er vanskelig å si hva det er. Noen seksuelt overførbare infeksjoner kan gi smerter ved samleie. 
 
Hvis man har samleie uten at man er ordentlig seksuelt tent, blir samleie smertefullt. Da er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen lager små rifter og sår som kan svi. Hvis penisen støtes hardt inn kan jenta i tillegg få smerter i livmortappen og i bunnen av skjeden. 
 
For at samleie skal gi noen gode følelser, må jenta blir ordentlig seksuelt tent og deretter beholde den seksuelle tenningen under samleie. Det er omlag 30 % som får orgasme ved penis`bevegelser i skjeden. De resterende 70 % må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme, også når de har samleie.
 
Dere må ta pauser fra samleie inntil du vet hva det er som forårsaker smertene. 
 
Snakk med kjæresten om dette. Les dette og artiklene sammen og snakk om det dere leser. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Kroniske smerter i vulva, ytre kjønnsorgan

Par i senga har problemer (colourbox.com)

Smerter i kvinners ytre kjønnsorgan, vulva, kalles for vulvodyni. Smerter ved skjedeinngangen kalles for vestibulitt. Disse tilstandene gir ofte smerter ved samleie. Mange kvinner lider av nærmest kroniske smerter ved samleie, og noen har også smerter hele tiden, selv uten berøring av vulva.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex