Hopp til hovedinnholdet

Trang forhud

Gutt 14 år
 

Spørsmål
hei, jeg er en gutt som er litt usikker på noe. at jeg tror jeg har for trang forhud. jeg har sendt inn noen spm. før men er fortsatt litt usikker. poenget er; jeg har kjæreste og vi tenker KANSKJE å ha sex om ikke altfor lenge. og der kommer forhuden inn.
det var nemlig verre før for da kunne jeg ikke se hele penishodet, men det gjør jeg nå, både når jeg har ereksjon og når jeg ikke har det. så det har blitt bedre. men jeg føler at huden går ikke så langt tilbake som jeg tror den skal. og jeg lurer på om dette vil påvirke oss mye under sex? blir huden dratt fram og tilbake med kondom over? og jeg vil helst unngå at den er trang så jeg har hørt om sånne kremer. burde jeg prøve det? og hvordan får jeg tak i det? jeg er litt sjenert når det gjelder dette. for jeg føler meg klar for sex og vil veldig gjerne dele dette med min nåværende kjæresten, hun er veldig spesiell for meg.

vennlig hilsen meg.
takk!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Ut fra beskrivelsen din høres det ut som om du fortsatt har litt trang forhud.
For mange løser dette seg av seg selv, etter hvert som man onanerer og/eller er seksuelt aktiv. Da blir forhuden strukket, og til slutt er den slakk nok. For å skynde på denne prosessen kan du selv strekke forhuden noen ganger om dagen. Bruk gjerne uparfymert babyolje om forhuden blir litt sår.
For andre holder ikke dette, og det kan være aktuelt med hjelp fra lege. Om du ønsker det kan du oppsøke lege for å få vurdert hvor stort problemet ditt er. Legen vil kunne skrive ut salve som gjør det lettere å strekke forhuden, eller vil henvise deg til spesialist for å rette på dette med et enkelt inngrep, om det skulle være nødvendig.

Siden dette har bedret seg en del kan det hende dette vil gå seg enda mer til frem til du er klar for å ha sex.

Når man tar på et kondom skal forhuden trekkes tilbake før kondomet rulles på. Kondomet vil for det meste holde forhuden tilbake. Hvis ikke det er vondt for deg å forhuden trukket tilbake vil det sannsynligvis ikke medføre noen problemer for deg å bruke kondom.
Det er lurt at du allerede nå får tak i kondomer og prøver deg frem, slik at du vet at du har kondomer som passer bra, og at du behersker teknikken med å få kondomet på.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Er du forsikret mot skade dersom du er medlem i en idrettsklubb?