Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex, gjorde veldig vondt og eg blødde og blør fortsatt. Er det nåke gale?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, eg har hatt sex for første gong med kjæresten min. Det gjor veldig vondt på begynnelsen og eg blødde. Det forbedret seg litt etter kvart men gjor fortsatt vondt. Men er lit bekymra for eg blør fortsatt. Hadde sex for ein dag siden. Og eg e sår og det er litt ubehagelig. Er det nåke gale eller er dette normalt? Jente 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Hvis du hadde samleie uten at du var ordentlig seksuelt tent, var skjeden tørr og trang da vil friksjonen fra penisen lage små rifter og sår som blør. Det er vondt og svir, nesten som gnagsår. Vanligvis avtar blødningen ganske fort. Hvis du har fått en større rift kan det blø litt mer. Hvis blødningen ikke har stoppet når du leser dette, må du snakke med lege. I og med at det er helg må du vurdere om du skal snakke med lege på legevakta; telefon 116 117.
 
Skjedekransen (tidligere kalt jomfruhinna) og åpningen i den, blir strukket og tøyd i forbindelse med innsetting av tampong, onanering eller penetrerende sex. Hvordan dette føles første gang det skjer, vil variere fra jente til jente. For mange vil det skje uten noen form for besvær, men hos enkelte er det forbundet med ubehag og/eller noe smerte. I noen tilfeller kan skjedekransen være så stram at det blir vanskelig å føre noe inn. I sjeldne tilfeller kan penetrering være vedvarende smertefullt. En legeundersøkelse kan avgjøre om åpningen er så liten/trang at den må utvides med et lite inngrep, eller om det kan være andre årsaker til smertene. Snakk med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. Se artikkelen om smerter ved samleie. 
 
Kanskje skal dere øve dere på å stimulere hverandres kjønn til orgasme før dere har samleie på nytt? Da vil du bli trygg, slappe av og lære deg å nyte stimuleringen fra kjæresten. Hvis du ikke har lært deg å onanere til orgasme alene må du lære deg det, før dere har seksualitet sammen igjen. Se artikkelen ABC for å oppnå orgasme for hånd. 
 
Jeg legger også ved en artikkel om ikke å få orgasme når man har samleie som kan være til hjelp for deg/dere.
 
Les alt dette sammen og snakk om det dere leser. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex