Hopp til hovedinnholdet

Begge har lyst på sex. Hvordan gjør man det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 20 år! Jeg har en kjæreste som også er en jente. Men hvordan har man sex med en jente? Begge har lyst på sex, men ingen av oss vet hvordan man gjør det. Hvordan gjør man det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Så fint at du har funnet deg en kjæreste!
 
Jenter har sex akkurat som heterofile, bortsett fra at ingen av partene har en penis. Dere kan kysse, klemme, holde rundt hverandre, ta og føle på hverandres kropper og kjønn. Se de vedlagte artiklene om hvordan man kan stimulere hverandres kjønn til orgasme med finger, fingre eller munn. 
 
Mest vanlig blant kvinner som har sex med kvinner er gjensidig onanering ved stimuli av ytre klitoris og i skjeden ved hjelp av fingre og munn. I tillegg er det mange som gnikker seg mot hverandres kjønnsorgan. Det som kanskje flere kvinner som har sex med kvinner gjør og som ikke er så vanlig ellers, er å "sakse"; det vil si at man ligger mellom bena til hverandre (motsatt vei) med kjønnsorganene sammen og gnikker mot hverandre slik at klitoris blir stimulert. Da kan det hjelpe at dere holder hendene til hverandre for å kunne stimulere kjønnene til hverandre lettere. 
 
Denne boken, Jenter som kommer,  av Ida Jackson og Maren Kristiane Solli kan også være til hjelp for dere. 
 
Snakk med hverandre. Forklar hverandre hva dere liker. Vis hverandre hva dere gjør når dere onanerer for dere selv, hold hånden/fingeren over hverandres og vis. Snakk sammen om hvilke stimuli som er gode!

Jeg håper dette er til hjelp for dere og jeg ønsker dere alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan har homofile sex sammen?

To jenter kler av hverandre (colourbox.com)

Mange lurer på hvordan to gutter eller to jenter har sex med hverandre. Noen vet med seg selv at de er homo eller lesbisk, men tør kanskje ikke sjekke noen opp fordi de ikke vet hva som så skal skje. Så hva gjør de egentlig?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex