Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på sex med kjæresten, men tror ikke hun er klar. Hva skal jeg gjøre eller si?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst på sex med Kjæresten. Men r usikker på om hun vil. Jeg er hyggelig og gir komplimanger, men tror ikke hun er klar eller. Hva skal jeg gjøre og si. HELP!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du ønsker å ha sex med kjæresten din, men du tror ikke hun er klar. Så fint at du tenker på henne nå og på hva du kan gjøre.

Sex skal være noe begge vil og er klar for. Det er viktig å ikke presse en annen til noe hun ikke er moden eller klar for. Sex skal være positivt for dere begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse. Det er noen ting man burde være klar over for å kunne ha god sex med en annen person. Man må kjenne og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. 

Det er mange måter dere kan utforske seksualitet sammen uten å ha sex enda også, men hun må føle seg klar for og ønske det. Når man er kjærester starter man som regel forsiktig med utforsking. Holder hender, kysser og klemmer. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid.

Når kjæresten din ikke er klar er det eneste du kan gjøre å respektere det og vente. Hun vil føle seg verdsatt og tatt hensyn til hvis du ikke maser, men i stedet viser - både gjennom ord og handling - at du respekterer valget.

Vennlig hilsen helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex