Hopp til hovedinnholdet

Hei! For rundt tre uker siden glemte jeg å ta p-pilla mi på uke 3, så jeg tok to dagen etter, og fortsatte på neste brett . Jeg ventet da 7 dager med å ha sex, og hadde sex på den 8. dagen hvor jeg da skulle være "trygg". Jeg hadde regelmessig sex med kjæresten min etter det, og tok alle pillene mine til samme tid. Jeg merket litt og litt at puppene mine ble ømme, vonde og harde, Det virker som om de har vokst en del. Jeg klarer ikke å løpe på tredemølla på trening, fordi det gjør så vondt. Jeg har søkt litt rundt, og bare funnet "gravid". Så spørsmålet mitt er da, kan jeg være gravid? Kan det være slik bare  fordi jeg glemte p-pilla? Jeg er veldig nervøs og vil ikke være gravid. Jeg passet på at det gikk 7 dager før jeg hadde sex. Hva gjør jeg? Hva kan det være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! For rundt tre uker siden glemte jeg å ta ppilla mi på uke 3, så jeg tok to dagen etter, og fortsatte på neste brett(slik som det sto at jeg skulle). Jeg ventet da 7 dager med å ha sex, og hadde sex på den 8. dagen hvor jeg da skulle være "trygg". Jeg hadde regelmessig sex med kjæresten min etter det, og tok alle pillene mine til samme tid, men jeg merket litt og litt, at puppene mine ble ømme. De ble ømme og vonde og harde, og det ser ut som at de har vokst en del, og det har nå vært slikt i 2 uker (+-). Jeg klarer ikke å løpe på tredemølla på trening, fordi det gjør så vondt. jeg har søkt litt rundt, og bare funnet "gravid". Så spørsmålet mitt er da, kan jeg være gravid? eller kan det være at det er fordi jeg glemte ppilla? Jeg er veldig nervøs og vil ikke være gravid. Jeg passet på at det gikk 7 dager før jeg hadde sex. Hva gjør jeg? Hva kan det være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Å glemme en pille i 3. uken på brettet burde  gå helt fint. I og med at du startet rett på nytt brett etter pille 21 burde det ikke være økt fare for graviditet. Å bli gravid med p-piller er også relativt uvanlig.

Det å ha ømme pupper++ kan i seg selv være tegn på graviditet. Det blir ikke slik av at man glemmer en pille en dag og tar to dagen etter. Slike symptomer kan også i seg selv være bivirkninger av p-pillehormonene. For å avklare dette er det bare å få tatt en gravitest. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra ca. 14 dager etter evt. graviditetsstart.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om overgrep?

Er det overgrep hvis kjæresten tvinger deg til sex?