Hopp til hovedinnholdet

Ble fingra av en gutt, som jeg vet er litt rundbrenner. Er redd jeg kan ha fått klamydia, da jeg ikke føler meg sikker på om han kan ha fingra en annen jente med klamydia, før han fingra meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var på en fest helgen som var. Jeg ble fingra av en gutt, men er redd jeg har fått klamydia. Vet at klamydia smitter gjennom slimhinner, men Eva i SKAM fikk jo klamydia i øyet fordi hun først hadde onanert og så klødd seg i øyet. Jeg vet hvem gutten som fingret meg var, og vet han er litt rundbrenner. Lurer derfor på om jeg kan ha fått klamydia, dersom han har fingret en annen jente med klamydia før på kvelden, for så å ha begynt på meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Sannsynligheten for at du er blitt smittet med klamydia, er nok veldig liten. Likevel kan det være en viss mulighet for at det kan ha skjedd.

Klamydia smitter ved seksuell kontakt, det vil si at den smitter ved direkte kontakt mellom slimhinner ved samleie i skjede eller anus.

Klamydia kan også smitte indirekte via fingre, så dersom gutten som fingret deg hadde klamydiabakterier på fingrene, er det en viss mulighet for at du kan ha blitt smittet.

Infeksjon med klamydia gir få plager, slik at man kan gå lenge med klamydia uten at man oppdager det. Å gå med klamydiasmitte over tid, kan medføre bekkeninfeksjon, så det er viktig å sjekke dette ved mistanke. Faren for å smitte andre igjen er også tilstede.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsestasjon for ungdom, lege eller helsesøster, for å få tatt en urinprøve, for å være på den sikre siden.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex