Hopp til hovedinnholdet

 Klø, svie og utflod fra penis. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har fått forferdelig kløe å lukt, samt litt utflod fra penis, har ikke hatt sex så vet ikke hva dette kommer av?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har fått kløe, svie og utflod fra penis. Dette kan ha flere årsaker. For det første er det vanlig med litt småirritasjon på penis av og til.

Dette kan komme fra trange klær, til at man ikke vasker (og tørker seg!) godt nok. En kan også få irritasjoner og kløe av onanering og samleie. Da bør en i så fall bruker olje, krem eller glidemiddel. 

Men kløe og svie kan også komme av sopp. Jeg vil derfor anbefale deg å prøve med en reseptfri soppkrem fra apotek. (Spør på apoteket og følge alltid pakningsvedlegget). Du kan bruke denne kremen i en uke. Du bør da se betydelig bedring.  

Dersom du ikke opplever bedring, eller dersom dette kommer tilbake i løpet av kort tid (uker/måneder), bør du gå til legen. Det kan da være andre årsaker til plagene dine, dette bør lege vurdere. 

Spesielt utflod fra penis skal du være bevisst på. Dette kan komme av kjønnssykdommer, men du forteller at du ikke har hatt sex, så er dette ikke aktuelt.

Ellers kan utflod fra penis komme av alt fra urinveisinfeksjoner, til sykdommer i urinveiene eller testiklene.  En skal ha lavterskel/lett for å undersøke utflod fra penis. Derfor bør du oppsøke lege dersom dette kommer tilbake.

Du kan gå til fastlegen eller lege ved helsestasjon for ungdom. Husk at disse legene er profesjonelle og har taushetsplikt. De er veldig vant til å undersøke og snakket om underlivsplager. Dette er ikke noe som er flaut for dem. 

 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex