Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg spørre jenta om å ha sex?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hvordan skal jeg spørre jenta om å ha sex? Jeg er veldig usikker på hvordan hun vil reagere osv. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Når man er 13 år, er det veldig vanlig å kjenne på følelsen av å være kåt, og være opptatt av, nysgjerrig på og ha lyst på sex. Det er ikke dermed sagt at man er helt klar for å ha sex med et annet menneske. 

Når du lurer på hvordan du skal spørre ei jente om hun vil ha sex, regner jeg med at du med sex mener samleie. Samleie er et stort steg ut i seksualiteten og før man har samleie med noen, er det viktig å kjenne og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Kroppen bør være utviklet, men like viktig som å være fysisk utviklet, er å være mentalt eller tankemessig moden. Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at man er klar på egne grenser, at man er trygg som person, at man har god selvfølelse. 

Problemet med å spørre noen om å ha sex med i den alderen du er i nå, er at det i følge norsk lov er ulovlig. I Norge er den seksuelle lavalder 16 år, og det er for å beskytte den personen som er under 16 år for ikke å bli utsatt for seksuelle handlinger en ikke er moden for. Det kan derfor være at en kan bli politianmeldt dersom en har sex med en som er under 16 år.

Det er mye spennende en kan finne på å gjøre med seg selv, så kanskje du kan utforske din egen kropp, finne ulike måter å tilfredsstille deg på og leke med deg selv? Fordelen med det er at du stadig blir tryggere på deg selv og vet hva du liker/ ikke liker, og du vil da kunne fokusere mer på partneren din den dagen du skal ha sex med en annen person. 

Lykke til med utforskningen av din egen kropp.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex