Hopp til hovedinnholdet

jeg føler meg brukt av eks-kjæresten min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 15 år, og eksen min (18 år), hadde sex med meg. Vi var kun sammen i 2-3 uker, og jeg føler at han brukte meg for sex. I denne perioden, hadde vi sex til sammen 3 ganger. Dager der vi snakket om sex, ville han være lykkelig. Dager der jeg sa jeg ikke ønsket det mer, ble han sur og deprimert. Nylig sa han at han hadde følelser for noen andre, og jeg gjorde det slutt. Jeg føler meg på alle mulige måter brukt, seksuelt. Jeg føler meg ''skitten'' og jeg angrer på at jeg ikke sa ''Nei'' når jeg ikke ønsket. Jeg visste bare ikke bedre... Kan jeg anmelde han for seksuelt misbruk siden jeg er 15, og han er 18? I såfall, hvordan gjør jeg dette? Jeg vil ikke at han skal ende opp på gaten, og jeg vil heller ikke ødelegge livet hans, men jeg føler meg brukt. Mvh Jente 15.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig fint at du skriver til oss i ung.no, og jeg synes også du bør snakke med andre om disse følelsene du sitter igjen med. Snakk med mamma, pappa, helsesøster eller en venninne. Det er veldig leit å høre at du sitter igjen med så vonde følelser, og sånn skal det jo ikke være.

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år, og dette er bl.a. for å beskytte unge mot å måtte ta en slik vanskelig avgjørelse før man er i stand til det.

Som hovedregel er det straffbart å ha sex med barn under 16 år. Dette betyr at du kan velge å anmelde denne gutten. Dette gjelder selv om dere hadde sex frivillig på det aktuelle tidspunktet.

Men det finnes en regel om at sex med barn mellom 14 og 16 år likevel ikke er straffbart dersom begge var enige om det og partene var jevne i alder og utvikling. Om partene var jevne i alder og utvikling er en konkret vurdering i hver enkelt sak. Les mer om reglene i vedlagte artikkel. 

Du kan altså anmelde han til politiet, dersom du ønsker det. Jeg kan ikke svare deg på om han vil bli straffet, da saken må vurderes av politiet og eventuelt domstolen og det må gjøres en konkret vurdering i din sak.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex