Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg bør bli kvitt jomfrudommen min, hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal stille spørsmålet mitt, men jeg prøver bare. Det har seg nemlig slik at jeg er jomfru, og føler at jeg må bli kvitt jomfrudommen snart... Virker som alle bare gjør det, men for meg har det bare ikke gått sånn. Jeg vil bare at det skal være noe spesielt, ikke noe man bare kaster bort... Men nå er jeg jo ferdig med VGS, og føler det er på tide... Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du oppfatter at alle andre på din alder har debutert seksuelt. Og da er det selvfølgelig lett å få tanker om at du også må "få det gjordt". Samtidig ser jeg at du har tanker om at dette skal være noe spesielt, og ikke noe man kaster bort. Det oppfatter jeg som at du har respekt for deg selv og den du eventuelt skal debutere med. Og det er jo noen flotte verdier.

Men det er ikke slik at alle gutter på 20 år har debutert seksuelt. Faktisk viser undersøkelser at opp mot 30% av ungdom på 20 år ikke har debutert . Det vil si at du ikke er alene. Derfor kan du kanskje tillate deg å vente til det byr seg en anledning som oppleves som spesiell? 

Forsøk heller å fokusere på at du er en person med flotte verdier som du ønsker å ta vare på. Vær åpen på å møte nye mennesker som du trives å være sammen med. Livet framover vil by på nye anledninger til å møte nye mennesker. Og grunnen til det er at du mest sannsynlig skal studere videre eller begynne i en ny jobb. Vis at du ønsker kontakt og bli kjent og fortsett med å respektere egne grenser og verdier.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex