Hopp til hovedinnholdet

Har ikke hatt sex, er det rart eller normalt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har aldrig hatt sex før.. vet ikkje om d høres rart ut eller om d e normalt? Men eg har begynt å tenke på sex. Kjæresten min & eg har snakka om d litt. Men d e ett problem. Eg har skikkelig mye hår nedentil. Og dei e ca 2-3 cm lange... eg tørr ikkje å barbere meg nedentil. Fordi kan ikkje d vær farlig om man gjør noge feil nedentil? Eg vett ikkje ka eg ska gjør. Håper dokke kan komme med nogen råd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung,no
 
Det er vanlig at man ikke har hatt sex når man er 17 år. Det er mange som er mye eldre enn 17 år før de har seksualitet med en annen. 
Det er svært viktig at du vet at det er du selv som bestemmer om du vil ha sex eller ikke!
 
Du trenger ikke barbere kjønnet! Det er mange som ikke gidder arbeidet det er å barbere kjønnet. Snakk med kjæresten om dette. Men det er uansett ditt valg, ingen kan tvinge deg til å barbere kjønnet!
 
I stedet for å gå rett på samleie, anbefaler jeg at dere lærer dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme. Da blir dere trygge på hverandre og hva dere liker og nyter av stimuli. Da kommer samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. Se vedlagte artikkel ABC for å oppnå orgasme for hånd. Legger også ved en artikkel om ikke å få orgasme når man har samleie, som kan være til hjelp. Les dette og artiklene sammen og snakke om det dere leser. 
 
Hvis du bestemmer deg for å barbere kjønnet er det noen tips her fra Klara klok; 

Ta gjerne et varmt bad før du går i gang. Det gjør hårene bløte, noe som gjør intimbarberingen lettere. Hvis du har lange kjønnshår, er det en god idé å klippe dem kortere før barbering.

Like før du barberer deg, bør du skylle området med kaldt vann. Dette strammer huden opp og forbereder den til intimbarberingen. Påfør rikelig med barberskum og la det virke et par minutter før du begynner å barbere. Sørg for at barberbladene er enten nye eller meget skarpe. Gå systematisk til verks med intimbarbering. Stryk høvelen lett over hvert område 2 ganger i retning med hårene. Skyll deretter med lunkent vann. I tillegg vil det være godt for huden å smøre med en god krem, eller en kombinasjon av en nøytral krem og zinksalve. De virker svalende og irritasjonshemmende på huden.

Det bør nevnes at intimbarbering har flere negative faktorer. Mange får ofte hudplager og det er dokumentert at kjønnshårene spiller en positiv rolle for seksualiteten, blant annet ved at de øker stimuleringen til hudnervene. Du kan dermed få en mer positiv seksuell opplevelse hvis du lar være å barbere deg.

Varighet: 1-5 dager.
Smerter: Lite eller ingen.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg presset til å debutere seksuelt?

Kommenter gjerne under hva som bidrar til at du føler på dette presset.

Gå til vote

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex