Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kåt på bestevennen min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Var usikker på hvilken kategori jeg skulle ta så jeg tok bare vennskap:) Vel jeg har blitt ganske kåt på han ene bestevennen min. Han er 2 år eldre enn meg. For noen dager siden møttes vi for første gang og vi hadde det veldig kjekt. Så satt vi på terminalen og vi satt helt inni hverandre så kjente jeg han flytte seg nærmere meg sånn at han var helt borti meg og jeg kjente at vi begge likte det.. Så snakker vi 9-10 timer daglig i tlf og hvis jeg sier jeg må ta på lydløs for jeg skal fingre så runker han samtidig. Jeg blir så kåt av det. Jeg vil så sykt ha sex med han og jeg vil fortelle han dette, men er redd det vil ødelegge alt bv-kapet vi har. Hva skal jeg gjøre?:/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du er kåt og utforsker din egen seksualitet. Du kan fortsette å tilfredsstille deg selv til du eller eventuelt dere er kjenner det er naturlig å kose med hverandre. Det er ikke sikkert du er klar for voksen seksualitet selv om du kjenner at du er kåt.

Når jeg leser det du skriver får jeg inntrykk av at dere er opptatt av hverandre og trives med å ha kontakt. Det er et godt utgangspunkt til at forholdet kan utvikle seg til noe mer. Men det er ikke alltid så lurt å gå fort frem. Prøv å kos deg med at det er spennende og fint å ha slik kontakt dere har nå. Men vær litt forsiktig med nettet. Ikke ta bilde eller film av deg selv når du onanerer. Det er privat og ikke noe andre har noe med. Bilder og filmer kan fort komme på avveie.

Før du kan dele og ha god seksualitet med en annen person, må du kjenne og være trygg på kroppen din. Det innebærer å ha en god egenseksualitet, - at du onanerer/fingrer og vet hva du liker av seksuelle stimuli.

Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt: hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Like viktig som å være fysisk utviklet, er å være mentalt eller tankemessig moden. Det er viktig å tenke gjennom hva du vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at du er klar på egne grenser, at du er trygg som person og at du har god selvfølelse. Er du klar på hvilke grenser du har og føler du deg trygg på deg selv? Det er viktig å ikke la deg presse til noe du ikke vil. Du kan si nei når du vil. Du bestemmer selv over kroppen din.

Når det fysiske og mentale er på plass og du har funnet en du er trygg på, at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid.

Sex skal være en positiv opplevelse for de som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en vond opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse. Og så må dere bruke prevensjon hvis dere vil prøve å ha sex, hvis dere vil unngå ufrivillig graviditet.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex