Hopp til hovedinnholdet

Nå har jeg plutselig fått et vondt punkt hvor det gjør vondt når hu slikker meg

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg en er jente på 19år å har en kjæreste på samme alder, jente. Før når vi hadde sex og hun slikket meg var det godt å følte ingen ubehag. Men nå har jeg plutselig fått et vondt punkt hvor det gjør vondt når hu slikker meg. Å skjønner Ikke hva som har skjedd? Dette plager oss og følelsen over å st jeg ikke føler meg bra nok og sliter med å ha sex og vise meg fram.. hva er det som har skjedd?? Hva har jeg gjort feil? Håper dere kan hjelpe meg/oss

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Du har ikke gjort noe feil! Det er det viktig at du forstår!
 
For å finne ut hvorfor det er vondt, hva det er som gjør vondt, må du snakke med lege. Du kan snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Legen vil foreta en ytre inspeksjon, se om det er noe synlig. Ut fra hva legen finner, vil den foreslå behandling. 
 
Det er også viktig at du vet og forstår at du er bra nok! Kvinnekroppen og kvinnekjønnet er vakkert! Jeg anbefaler at du ser i ei bok som heter "Venus, norske kvinner sett nedenfra". Boka omfatter intimfotografier av 49 helt vanlige norske kvinner. Blomsten er en av metaforene som har vært brukt om kvinnekjønnet. Forfatterne foreslår ordet Venusblomst om det kvinnelige kjønnsorgan og påpeker likheten mellom botanikken, kjønnslepper og klitoris. Boka er en oppfordring til alle kvinner om å utforske og bli kjent med sitt eget kjønnsorgan. Boka kan du låne hos helsesøster på skolen eller på nærmeste bibliotek.
 
Hvis du ikke klarer å nyte seksualiteten, at du bekymrer deg for om du er bra nok eller fin nok, kan det være at du ubevisst knyter deg, og tenker på dette. Da forsvinner den seksuelle lysten raskt og det er vanskelig å nyte seksualiteten dere har sammen. 
Hvis man har veldig stramme bekkenbunns muskler, er som regel også magemusklene stramme, man puster ikke godt nok og helt ned i magen. Da blir blodtilstrømningen til kjønnet dårligere og det er vanskelig for skjeden å bli ordentlig våt. Man må puste godt når man har seksualitet. Da blir det god blodgjennomstrømning og skjeden og det ytre kjønnet blir vått. 
Hvis man engster seg for utseende og ikke puster godt nok, kan man få smerter i inngangen til skjeden. Hvis legen ikke finner noen tegn eller direkte årsak, må legen kanskje tenke på akkurat dette med smerter i inngangen til skjeden. 
 
Mens du venter på hjelp kan du arbeide med å finne hva som skal til for at du skal slappe av å nyte, slik som du gjorde i begynnelsen av forholdet? Kjæresten vil gi deg nytelse! Hun tenner på deg, og din seksuelle tenning øker hennes tenning. Snakk med henne om dette. Det å ha en åpen dialog om det man strever med, gjør at man blir tryggere på seg selv og hverandre. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex