Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med kroppen når man har sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hva som skjer når man har sex? Med kroppen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Når du er seksuelt opphisset reagerer kroppen med å gjøre seg klar til sex. Blodstrømmen til underlivet øker, og du merker på hele kroppen at du blir mer følsom og yr. Pulsen og blodtrykket stiger, og pusten blir kortere. Du kan merke muskelspenninger i kroppen og rødmende hud. Ofte på brystet eller i kinnene. Huden blir mer følsom for berøring.
Skjeden svulmer opp og blir lenger, klitoris blir stiv og det produseres ekstra fukt i skjeden og du blir våt. Dette fungerer som kroppens eget glidemiddel. 
Stimulering av klitoris under forspillet og også under samleiet, gir ofte en intens nytelse og mange får lettere orgasme ved å massere denne på ulike måter under samleiet.
Gå inn her for å lese om samleiet.

En fin måte å lære om kroppen, din egen seksualitet og hvordan du reagerer når du er seksuelt opphisset, er å ved onanere. Når du er kåt kjenner du hva som skjer med kroppen din, og du kan utforske hvordan det føles og oppleves på ulike måter. Dette er kunnskap du vil ha god nytte av når du skal dele sex med en annen.

Gå gjerne inne på "Din kropp er skapt til glede" og "Feminina" for å lese om seksualitet. Du finner også god informasjon i artiklene nedenfor.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene