Hopp til hovedinnholdet

Hadde jeg sex for første gang og var full, husker ikke om vi hadde kondom.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! I går hadde jeg sex for første gang på fest og jeg var full, husker ikke om vi hadde kondom, nå er jeg på en måte blå/lilla i vaginaen, vet ikke om jeg var det fra før av, er dette normalt eller burde jeg sjekke meg?? og er det mulig og sjekke seg gratis?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg beklager så veldig at svaret kommer så sent!
 
I og med at det er over 5 dager siden hendelsen, er det for sent for nødprevensjon. Men du kan snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen og forklare hva som skjedde. Legen kan sjekke deg for seksuelt overførbare infeksjoner og avtale time for graviditets test. Legen kan også se på slimhinnene i skjeden for å se om alt er som det skal være. 
Hvis det var et samleie der du ikke var seksuelt tent, ville slimhinnene i skjeden være tørre og skjeden ville være trang. Hvis gutten brukte makt og var hardhendt, kan du ha fått små rifter og sår, nesten som gnagsår i skjeden, som kan svi og gjøre vondt. Da kan skjede-slimhinnen ha tegn på blødninger som kan være blå/lilla.
Det er gratis på helsestasjon for ungdom. Hos fastlegen koster selve konsultasjonen, men ikke det å teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner.
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Kanskje trenger du å gå gjennom hendelsen? Når man snakker om det som kan være vanskelig å huske, kan det være at man husker mer. 
Du kan velge å se bort fra dette samleiet, hvis du vil. Du kan gi deg selv blanke ark, begynne på nytt og regne det neste samleiet som det aller første. Sikre deg at du er edru og at du har ordentlig seksuell lyst. Da er skjeden våt og utvidet og samleie kan gi gode følelser. 
Snakk med helsesøster og lege så snart du kan!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex