Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt som er et år eldre enn meg, altså 15 år. Han har spurt meg om jeg vil ha sex med han. Og jeg har liksom litt lyst men jeg vet ikke helt. Han har hatt sex før og ikke jeg, så jeg sa til han at jeg ikke har hatt det før og at jeg ikke vet helt om jeg vil ha det med han.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker en gutt som er et år eldre enn meg, altså 15 år. Han har spurt meg om jeg vil ha sex med han. Og jeg har liksom litt lyst men jeg vet ikke helt. Han har hatt sex før og ikke jeg, så jeg sa til han at jeg ikke har hatt det før og at jeg ikke vet helt om jeg vil ha det med han. Han sa at vi kunne gjøre det når jeg er klar. Men vi kommer ikke til å bli sammen, er det galt å ha sex med en fyr som du ikke er sammen med? Men jeg vet ikke helt om jeg er klar for det jeg er bare 14 år. Og jeg kjenner ikke han så godt akkuratt. Og foreldrene mine sier at jeg er for liten til å ha sex, og jeg tørr ikke å snakke med de om dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette!


Jeg forstår godt at det er et vanskelig spørsmål han stiller deg . Du liker gutten, men er usikker på om du er klar for å ha sex og om du vil ha sex nettopp med han.

Jeg vil anbefale deg å vente til du kjenner deg mer moden og klar for å ha sex. I tillegg er du også ung, som du sier selv. Mange kan føle seg presset til å ha sex og da er det ofte at de angrer etterpå. Det er bare du selv som vet når du er klar og når du vil ha sex og med hvem , og det er veldig viktig at det er du selv som bestemmer og at du ikke lar deg presse til å skulle ha sex.

Jeg legger også ved et par artikler du kan lese!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex