Hopp til hovedinnholdet

Kløe i underlivet

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei! Jeg oppsøkte helsesøsteren min på skolen for ett par måneder siden og trodde at jeg hadde soppinfeksjon, hun rådet meg til å bruke canestan. Jeg har nå brukt den i over 3 måneder og på pakken står det at man kun skal bruke den i 2 uker. Men jeg sliter forsatt med at det klør og svir nedentil, spesielt etter sex. Noe som også plager meg er at når jeg har sex så svir det inni skjeden, har hatt sånt ganske lenge men har trodd at dette går over. Men det gjør det virkelig ikke, det er skikkelig ubehagelig! Jeg har søkt masse om dette på nettet, men føler at jeg ikke finner noe som hjelper! I tillegg til så er jeg kjempe redd for å kontakte legen eller dra tilbake til helsesøstera. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du henvender deg til oss på UNG.NO

Du forteller at du klør i underlivet, spesielt etter å ha hatt sex, og at Canesten ikke har effekt.

Rådet du fikk fra helsesøster er det samme som jeg ville gitt deg i første omgang. Canesten ville hatt effekt etter få dager dersom det var soppinfeksjon du har. Det er andre mulige årsaker til kløe i underlivet, som for eksempel klamydia. Dette er en helt ufarlig smitte, dersom den behandles. En annen årsak kan være bruk av såpe i underlivet, da vil det i så fall hjelpe om du unngår såpe og skyller bare med vann.

For å finne ut hva som forårsaker kløe bør du oppsøke helsesøster eller fastlege. Undersøkelse og behandling av evt kjønnssykdommer er gratis, samme hvem du velger.

Det finnes også tester å få kjøpt på apoteket, men disse må du betale for, og hvis de slår ut positivt, må du allikevel gå til helsesøster eller lege for å få resept på behandling.

Jeg anbefaler deg derfor å oppsøke helsesøster igjen, og husk at hun har ungdom som kommer inn til seg MANGE ganger i uka med samme symptomer som det du beskriver.

En annen årsak kan være bruk av såpe i underlivet. Unngå såpe og skyll bare med vann

Lykke til

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex