Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten sier det gjør vondt å ha sex, hva skal vi gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Da jeg og kjeresten har sex, sier hun at det gjør vondt, og etter hvert blir det bedre, men fortsjatt. u-komfertabelt? Vi har nå hatt sex 5 ganger og blir ikke bedre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16!

Takk for spørsmål.

Det som er en grei regel å ha, er at sex og samleier ikke skal gjøre vondt eller være ubehagelig. Er det slik en opplever det, er det fint å slutte med det en gjør og finne andre ting som istedenfor er deilige - for begge.

Når en jente blir kåt, kjenner seg klar til å ha sex med noen og får de formene for stimuleringer som en liker, skjer det mye forskjellig. Hjertet slår hardere, huden på kroppen blir mere rød og brystvortene vokser og blir stive. Det strømmer blod til kjønnet slik at det svulmer opp, klitoris vokser og blir stiv.

Skjeden trekker seg innover i kroppen og utvider seg. Skjedeveggene begynner å produsere fukt slik at det blir mulig å ta imot noe inn i skjeden. Alt dette kan ta fra noen minutt til en halvtime. Blir noe ført inn i skjeden før den er klar, kan det kjennes trangt og ubehagelig ut. Noen ganger kan det svi og blø litt. Mest sannsynlig er det dette som har skjedd dere.

For at hun ikke skal få slike ubehagelige opplevelser igjen, er det fint om hun bruker litt tid på å finne ut av hva det er som skal til for at hun blir så klar for sex og samleier at skjeden blir våt. Prøver hun å gjennomføre samleier til tross  for at det er vondt, kan det gjøre det verre for henne. 

Les gjerne vedlagte artikler - kanskje dere kan lese de sammen?

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex