Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er det for jenta og ha en penis i skjeden?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei ung.no Hvordan er det for jenta og ha en penis i kjeden. Er det godt for henne, eller er det vondt? Hvordan føles det? Når jeg stikker fingeren inni kjeden til kjæresten min lager hun stønnelyder, er dette er tegn på at hun har det vondt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

En penis i skjeden eller et samleie skal være godt og ikke være smertefullt. Dette handler om at begge er kåte og ønsker å ha sex sammen. Hvis dere er trygge på hverandre og kjenner hverandre godt, slapper jenta mer av og er ikke så engstelig for sexen. Dermed strammes ikke bekkenet så mye, og jenta blir ikke så trang. Det er i tillegg mange kjertler i jentas skjede som produseres væske, slik at skjeden blir glatt og våt, og skjeden utvides og gjør seg klar for en penis. Derfor er det viktig med et langt forspill, slik at skjeden kan utvides og bli våt.

Det første samleiet kan være litt vondt for jenta, da hun ofte er veldig spent og engstelig for at det kan gjøre litt vondt. Se artikkel nedenfor.

Når en jente lager stønnelyder kan det være for at det er godt for henne. Mens andre igjen stønner for at det gjør vondt. Det aller beste er at du spør henne om det er godt eller vondt for henne. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster og sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex