Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten liker det litt røft, men jeg får vondt i skjeden, hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en kjæreste som ofte vil ha sex og han liker det litt hardt, noen jeg også kan gjøre. Men noen ganger gjør sex vondt for meg. Han vet dette, men tar ikke mye hensyn annet enn i et par minutter før han glemmer seg igjen. Føler noen ganger at jeg ikke blir våt nok, men han sier jeg er det. I tillegg har jeg hatt soppinfeksjon som jeg ikke føler jeg blir helt kvitt. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Det som er en grei regel å ha, er at sex aldri skal gjøre vondt på den måten du forteller om i spørsmålet ditt. Prøver en å ha samleier før skjeden er klar, vil det kunne bli smertefullt. Har en i tillegg plager som en soppinfeksjon, kan ubehaget bli ekstra stort. 

Skal sex bli en god opplevelse for begge parter, er det viktig at en klarer å snakke sammen og høre hva den andre ønsker og vil ha i et forhold eller en seksuell relasjon.

Et forhold eller ekteskap overlever og utvikler seg om en klarer å snakke sammen om både fine og mindre fine ting i relasjonen. Gode løsninger handler om at begge parter føler at en både gir og tar slik at begge får like mye "rett" som den andre. I noen tilfeller må en gi den andre helt rett og omvendt. 

Får en ikke til å snakke sammen eller vil ikke den andre høre på eller respektere det en sier, vil det være vanskelig å få til en løsning som fungerer for begge parter. Vil han ikke snakke med deg, respektere dine behov, dine smerter og finne ut av situasjonen, må du vurdere om dette er et forhold som er godt for deg å være i eller om du skal finne på noe annet. 

Du forteller også om en soppinfeksjon som ikke vil gå over. Da er det fint at du snakker med fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Noen ganger kan en trenge behandling som en må ha resept på. Det kan også være at du kan trenge flere prøver for å se hva som kan være årsaken til at soppinfeksjonen ikke går over. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex