Hopp til hovedinnholdet

kva er orgasme??

Jente 12 år
 

Spørsmål
kva er orgasme??
kordan onanerer eg??

er skikkeli kåt så håper på svar så fort som muli.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Orgasme er navnet på klimaks/ høydepunktet når man er i en seksuell situasjon. Å få orgasme omtales ofte som "å komme". Orgasme kan være vanskelig å forklare fordi det er få andre opplevelser som minner om orgasmen. Orgasme hos gutter preges stort sett av sædutløsning, dvs. at det kommer sæd ut av penis.
Hos både gutter og jenter fremkaller orgasme en ekstremt god følelse. Dette skyldes at et kjemisk stoff som heter dopamin utløses i hjernen. Dopamin kan kalles kroppens egen narkotika, og er ikke farlig i det hele tatt i denne sammenhengen.
Orgasme preges også av at musklene i området rundt kjønnsorganet trekker seg sammen. Hos mange oppleves disse muskelsammentrekningene til godt ned i beina.

Det er flere måter å onanere på. Man kan bruke hånden/fingrene og gni frem og tilbake over klitoris, eller trykker/presser lett eller hardere på den. Det kan også være lystfremkallende å trekke forsiktig i og klemme på de indre kjønnsleppene. Når en jente onanerer kan hun også gjennom å presse sammen og bevege lårene, stimuler de indre kjønnsleppene. Man kan også gni skrittet frem og tilbake over en hard gjenstand, eller gni en gjentand frem og tilbake over klitoris. Det er vitig at man samtidig prøver å være litt avslappet i underlivet slik at blod får strømme til og fylle kjønnsleppene og skjeden, da blir det også mer følsomt. Noen syns det er deilig å la strålen fra dusjen få stimulere klitoris. Prøv og øv, så vil jeg tro du finner ut av det. -Det kreves litt tid og tålmodighet, for orgasmen kommer ikke straks.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvor mye har gjennomsnittstemperaturen steget noen steder i Arktis siden 1950-årene?