Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å starte med p-piller

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei... jeg har vært sammen med kjæresten min i litt over 4 år.... men forelsket meg i en en annen. Vi har hatt ubeskyttet sex en del ganger nå... mensen min kom den 23 august 2017 og hadde sex forsatt ubeskyttet på den samme dagen, og en gang et par dager senere igjen... åsså enda en gang et par dager senere igjen... men har planer om å gjøre det slutt for jeg trenger egentlig og ha en pause fra det jeg er i... jeg vil være litt fri... men spørsmålet mitt er vell egentlig. Kan jeg ta p-piller? Jeg er ganske sikker, og da mener jeg ganske sikker på at jeg ikke er gravid... jeg vil ha sex med han andre.... og hvis vi har ubeskyttet sex og han kommer inni meg kan d skje at d er han som får meg gravid? Åssen blir dette....... vil ta p-piller... hilsen jente på 21 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Så lenge du har ubeskyttet samleie, er det alltid en risiko for at du kan bli gravid. Jeg tenker derfor at det er veldig lurt av deg å starte med en prevensjon som kan passe til deg. P-piller er en type prevensjon som passer mange kvinner. For å få dette må du oppsøke fastlegen din eller helsestasjon for ungdom. Her vil du få veiledning som sammen med helsesøster eller lege kan du finne ut av den prevensjonstypen som er rett for deg.

Om du fortsetter å ha samleie før du får startet med p-piller eller lignende, vil jeg absolutt anbefale deg at dere bruker kondom. Kondom beskytter både mot uønsket graviditet, men også mot seksuelt overførbare infeksjoner. Ta en titt på vedlagte artikler, her får du informasjon om forskjellige typer prevensjonsmidler.

Håper at du fikk svar på spørsmålet ditt.

 

 

 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex