Hopp til hovedinnholdet

Jeg og en gutt har holdt på i en ganske god stunn, vi ble offesielt sammen for ikke så lenge siden. Mamma vet godt om denne gutten & hun synest at han virker som en veldi grei type. Men, mamma er livredd for at vi skal ha sex. Jeg vet Ikke helt hva hun er redd for

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og en gutt har holdt på i en ganske god stunn, vi ble offesielt sammen for ikke så lenge siden. Mamma vet godt om denne gutten & hun synest at han virker som en veldi grei type. Men, mamma er livredd for at vi skal ha sex. Jeg vet Ikke helt hva hun er redd for. Er det kanskje at hun er redd jeg skal bli gravid, eller at jeg er for ung, eller at hun ikke vil at jeg skal gjøre noe jeg ikke vil selv? Kanskje hun bare advarer meg for mitt eget beste? Jeg er selv helt klar, men, siden mamma på en måte nekter meg, så tørr jeg ikke. Hva kan jeg gjøre? Kan jeg eventuelt spørre om å gå på p-piller? Off, nei, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Hjelp meg. Hilsen ei forvirra & usikker jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette!

Jeg forstår at du blir frustrert og jeg forstår også moren din! Jeg tenker at først og fremst er moren din redd for at du skal bli gravid. Og da vil det være en god ide å snakke med henne om at om dere kommer til å ha sex, så kommer dere til å bruke prevensjon. Du kan snakke med henne om at du vil starte med p-piller( eller annen hormonell prevensjon om det er det du tenker) Da kan hun bli beroliget på om hun er redd for at du skal bli gravid. Er du klar og moden nok for å ha sex, tenker hun også sikkert? Du er "lille" jenta hennes og det er ikke sikkert hun er klar for at du ikke lenger er et barn, selv om du selv kjenner at du er klar.

Ut fra det du skriver her, virker det som at du og morn din har en åpen tone og at du kan snakke med henne om dette. Da kan du forklare for henne at du selv kjenner deg klar for å ha sex, og at du også synes så godt om gutten at det er han du kan tenke deg å ha sex med første gang.

Om du ikke kan snakke åpent med moren din om dette, og du tenker dere likevel kommer til å ha sex, så sørg for at enten du eller gutten din har prevensjon. Siden du er 15 år, må du snakke med lege om å få resept på p-piller( eller annen prevensjon) Kondom er også et godt prevensjonsmiddel som er veldig trygt om det brukes riktig ( Dvs at det sitter på under hele samleiet og at det ikke sprekker).

Jeg tenker det aller beste er om du kan snakke med moren din og gjerne hører hva hun anbefaler deg å gjøre. Du kan også snakke med helsesøster på skolen om anbefalinger når det gjelder prevensjon. Og ikke minst er det viktig at du og gutten din snakker sammen, hvilke forventninger har dere, når skal det skje, er dere begge modne  og klare, er det noen av dere som føler dere presset eller kan det være lurt å vente en stund?

Jeg legger ved en artikkel om seksuell debut du kan ha nytte av å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex