Hopp til hovedinnholdet

Når han prøvde å kysse meg der, sa jeg nei, og han stoppet. Han begynte å jokke på meg, 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Må starte med å si at når jeg er våken til lenger enn 01.00 blir jeg "full" (klarer ikke kontrollere meg etc.). Men la meg komme til saken: jeg møtte en fyr. Han var 16/17. Vi pratet mye, han virket kjempesnill, og jeg, han og en venninne satt og pratet til klokken 03.00. Da gikk venninnen min og la seg, og vi ble sittende igjen. Vi begynte å kysse, noe jeg synstest var helt greit. Men så begynte han å ta meg på puppene, noe jeg ikke synstest var helt greit, men sa ikke noe. Når han prøvde å kysse meg der, sa jeg nei, og han stoppet. Han begynte å jokke på meg, klarte ikke stoppe han. Må gjenta at han var 16/17, jeg var 14. Dagen etterpå angret jeg skikkelig. Pratet med en venninne av han, og fant ut mye ekkelt han har gjort. Han og jeg krangla, og han gav all skylden for det som skjedde på meg, og sa at jeg ødelagte et godt vennskap viss jeg sluttet å prate med han. Har fått angstanfall og spiseforstyrrelse pga. han (spiser vanlig nå). Kan jeg anmelde han pga. alder?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss. Du beskriver en ubehagelig situasjon med en gutt på 16/17 år.

Det er klart at du har blitt utsatt for  seksuell beføling, noe du ikke ønsket. Det er fint at du sa nei, og satte grenser for han. Det er viktig.

Det er ikke riktig av han å  legge all skyld på deg, og ikke ta ansvar for det han har gjort . Han er over den seksuelle lavalder, og må ta ansvar for det han har gjort.

Vi forstår at det ikke er lett for deg å bli en god venn med han.

Om du skal anmelde eller ikke, er ikke lett for oss å si. Vi anbefaler deg å snakke med en voksen som du stoler på om dette, feks foreldre, helsesøster eller lærer.

 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111, hjemmeside www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 80057000  hjemmesidewww.incest80057000.no

 

Vi legger ved noen linker som kanskje kan hjelpe deg.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep