Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex for første gang, og det gjorde vondt og vi brukte ikke prevensjon. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex med en gutt som jeg har snakket en del med.. vi hadde sex på fest så ingen av oss var edru og det var første gangen til begge så spesielt for min del var det veldig vondt.. jeg følte ikke jeg var "våt nok" så jeg lurer på om det er nor galt med meg siden jeg ikke fikk det til skikkelig.. i tillegg snakker han nesten ikke med meg lengre så jeg føler jeg har ødelagt alt med tanke på at jeg ikke var veldig flink.. jeg er også redd for å bli gravid siden jeg ikke går på p-piller og vi brukte ikke kondom.. han kom ikke da tror jeg så jeg tror det går bra, men ja jeg vet ikke hva jeg skal gjøre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Årsaken til at ei jente ikke blir våt nok, er som oftest at hun ikke er kåt nok når samleiet starter. Det kan også handle om at du var nervøs og kanskje også at du var for full? Nervøsitet og alkohol kan ha hemmende virkning på lubrikasjonen (fuktigheten som kommer ut når du blir kåt).

Det å forsøke å ha samleie når skjeden er for tørr, vil skape smerter pga friksjon. I tillegg kan det hende at du er litt trang siden du ikke har hatt samleie før. 

Husk at ingen er født verdensmester i å ha sex. Alle "trøbler" mer eller mindre første gangen. 

Neste gang du skal forsøke, så bruk tid på å bli skikkelig kåt før penis forsøkes inn i skjeden. Bruk eventuelt også glidemiddel. 

Når det gjelder sjansen for graviditet, så er den tilstede selv om han ikke fikk sædavgang inne i skjeden, men sjansen er svært liten. For å gjøre alt du kan for å hindre uønsket graviditet, kan det være en ide å ta nødprevensjon. Les vedlagte artikkel om dette.

Det er aldri morsomt når en person plutselig ikke tar kontakt, men det kan jo være mange grunner til at han ikke snakker med deg nå i ettertid. Kanskje han på sin side går rundt og føler på at han ikke var god nok for deg? At han har ødelagt noe? Du skriver ikke om du har forsøkt å kontakte han, men om ikke, så kan du jo gjøre det? Si at du ønsker å snakke med han om det som skjedde?

Håper dette er til hjelp.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Tør du ta fram kondomet når det gjelder?

To par føtter stikker fram under dyna. På bildet står det

Resultatet av å ikke bruke kondom kan være både graviditet og smitte av en kjønnssykdom(soi). Selv om alle vet det, skjer det ofte at kondom droppes.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex