Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble akkurat ferdig med klamydia kuren min (for 24 timer siden) mens partneren min akkurat har begynt (for 24 timer siden)

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble akkurat ferdig med klamydia kuren min (for 24 timer siden) mens partneren min akkurat har begynt (for 24 timer siden). Vi hadde sex og var så uheldig at kondomen sprakk. Betyr det at jeg mest sannsynlig har klamydia igjen? Hvor lenge må jeg vente før jeg kan tester meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for spørsmål til ung.no

Du skriver at du nettopp er ferdig med behandling for klamydia og at partneren din nettopp har startet med behandling. Nå er det slik at en IKKE skal ha samleie i den perioden når man holder på med kuren (dvs 7 dager). Derfor vil jeg absolutt anbefale at du og partneren din venter til han er ferdig med kuren før dere har samleie igjen.

Det er umulig å si om du har blitt "resmittet" pga av det samleiet du nevner. Du må vente til det er gått 6 uker etter at du er ferdig med kuren før du kan ta ny test.

Håper svaret var til nytte for deg - lykke til. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex