Hopp til hovedinnholdet

Er kondom sikkert?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år og har en kjæreste. Vi har veldig lyst på sex, men jeg vet ikke om jeg er 100% sikker på kondom. Derfor lurer jeg på om er det sikkert å bruke kondom, finnes det noe som er sikkere enn kondom??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kondom er et veldig sikkert prevensjonsmiddel som både beskytter mot ufrivillig graviditet og mot kjønnssykdommer. Det er selvfølgelig en forutsetning at kondomet brukes riktig, men det skal litt til å gjøre feil her.

Det som er også er viktig er å kjenne på om du virkelig er helt klar for å ha sex og samleie ennå, mtp din unge alder. Jeg tenker at det er lurt å bli kjente med sin egen kropp og seksualitet før man begynner å dele den med andre. I et kjæresteforhold er det jo mye man kan gjøre sammen uten å ha samleie. Både det å være sammen, kline og ta litt på hverandre kan jo være kjempe deilig.

Tenk litt på det og gjør bare det du selv har lyst til. Det er ikke forventet av deg selv om du har en kjæreste at du skal ligge med han, dette er det som sagt bare du som bestemmer om du vil. Og det er lov å si nei. 


 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex