Hopp til hovedinnholdet

Jeg er livredd for å ha sex med kjæresten min, hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg vet ikke hva som helt skjer med meg men, jeg er ikke jomfru har hatt sex med tidligere kjæreste for omtrent et år siden. Jeg har ofte lyst å ha sex men jeg er LIVREDD for å egt ha det igjen. Jeg har ny type nå og jeg er bare så redd for å ha sex.. hvaa skjer? finnes det noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Er en kjemperedd for å ha sex, vil det gjerne bli en dårlig opplevelse om en prøver. Det kan bli vanskelig å være nakne sammen, en kan spenne seg og ikke vite hva en skal gjøre. 

Skal en ha det fint sammen som kjærester, er det viktig å kunne snakke sammen om det som fungerer bra og det som oppleves som vanskelig. Det er den eneste måten en kan få til å utvikle forholdet fra noe som ikke er så bra til noe som begge to liker og vil fortsette å være med på.

Noen kan synes det er enkelt å snakke sammen om ting som er vanskelige, andre kan slite mere med det. Men; skal det bli bedre, er det viktig å prøve. Får du ikke til å snakke med kjæreste din alene, kan du kanskje ta han med til helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen og snakke med henne sammen?

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex