Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få samme følelse som å bli slikket og ha sex?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil bli slikket og jeg vil ha sex, men har ingen å gjøre det med. Hvordan kan jeg få samme følelsen som å bli slikket og følelsen av sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er ikke uvanlig at en har mange nye følelser og lyster når en kommer i puberteten. Mange hormoner produseres og utvikler deg fra å være et barn til å bli en ungdom.

Alt som omhandler sex gjør at en blir nyskjerrig og dette blir svært spennende.

Du ønsker å kjenne på følelsen av sex, og det omhandler at en blir kåt og opphisset. Da er det viktig at du tenker og fokuserer på noe eller noen personer du synes er spennende. Lag deg historier og fortellinger og kjenn etter om det skjer noe med underlivet ditt. Når en er kåt produseres det væske fra små kjertler i skjeden. Kjønnsleppene og klitoris svulmer opp, og hvis du kjenner etter med fingrene dine blir det ekstra godt. Dette kalles onanering. Finn gjerne frem et speil og undersøk hva som skjer med deg når du blir kåt.

Når det gjelder onanering trenger alle tid på å bli kjent med sine egne kjønnsorganer, sine egne seksuelle reaksjoner, og finne den måten en selv synes er deiligst. Ikke alle reagerer likt, derfor er det vanskelig å gi en helt konkret oppskrift på hva som er rett for deg. Men først og fremst må du altså kjenne at du har lyst til å onanere - at du er ordentlig kåt.

Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering - eller varierer mellom dette. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene. Noen bruker bare fingrene sine, andre gnir seg mot en pute eller sammenrullet håndkle, mens andre igjen foretrekker dildo/ vibrator eller gjenstander som ligner. 

Mange jenter får orgasme når klitoris stimuleres. Klitoris er for veldig mange kvinner, den mest erogene sonen på kroppen. Dette fordi det på klitoris og i området rundt er det mye nerver som gjør at det er følsomt og deilig å stimulere den. Studier viser at 75 - 90 % av kvinnene som får orgasme, sier at de er avhengig av direkte stimulering av klitoris for å oppnå det. 

Det er viktig å klare (tørre) å slippe seg løs. Orgasme handler om å slippe kontrollen. Det er derfor viktig at du ikke stresser med å få orgasme, og tenker at "NÅ må jeg klare det!". Du må bare kjenne på nytelsen sexen gir deg, være i den nytelsen/fantasien og gi deg hen til orgasmen.  Bevegelse og bruk av musklene i underlivet øker blodtilstrømningen noe som er viktig for å oppnå orgasme, så bruk underlivet ditt aktivt (også når du har samleie). 

Ikke forsøk å presse fram en orgasme, la den slippe til. Jo mer du stresser med å oppnå orgasme, jo vanskeligere blir det. Håper dette kan være til hjelp og inspirasjon.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no.

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex