Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt ubeskyttet sex og blødde kraftig etterpå - vil det si at jeg ikke er gravid da?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nettopp hatt ubeskyttet sex med en jeg elsker, men problemet her er at jeg ikke vil bli gravid og han vil heller ikke ha et barn akkurat nå. Dette er vår første samleie og rett etter den blødde jeg kraftig. Vil det si at jeg er gravid da? Eller er det slik at med mindre han ikke fikk noen sæd inn i meg, er ikke jeg gravid? Hilsen en beskymret jente på 19 :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når du har hatt ubeskyttet sex kan du bli gravid. Var det en normal mens til forventet tid du fikk etter samleiet er det et godt tegn på at du ikke er gravid. Var det en blødning på grunn av samleiet kan du ha blitt gravid.

Hvis dette var et avbrutt samleie slik at han ikke hadde utløsning i skjeden er sjansen mindre for å bli gravid, men kan ikke utelukkes helt. Hvis samleiet skjedde dagene før eller rundt eggløsning er sjansen størst for å bli gravid. På bakgrunn av det du skriver er det vanskelig å anslå sjansen for at du kan ha blitt gravid.

Vi anbefaler alle å bruke nødprevensjon også kalt angrepille etter ubeskyttet sex. Den må tas inne tre døgn (Norlevo) eller fem døgn (EllaOne) etter samleie. Se artikkel under.

Nå må du bare vente å se om dette var en vanlig mens eller om du får mensen som normalt neste gang.

Er du usikker på om du kan være gravid, får du symptomer på graviditet eller hvis mensen uteblir bør du ta graviditetstest.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex