Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å blø mye etter et samleie?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex i går. Jeg har hatt det før, men denne gangen var det skikkelig vondt men godt.. det er den største penisen jeg har hatt inni meg.. så etter jeg hadde hatt det, begynnte jeg å blø.. men det er IKKe små blødninger, det er ganske store.. det kan hende det er mensen, men er litt rart at jeg skal få det rett etter sex.. så jeg bare lurer på om det er normalt å blø så mye?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no.

Det er ikke uvanlig å blø etter et samleie. Dette oppstår gjerne etter rift og sår i skjeden, da skjeden enten er for tørr eller at forspillet er for kort til at skjedekanalen din har utvidet seg.

Unge kvinner har gjerne en trang skjede, og mange muskler som gjør at en er ekstra stram. Hvis en er litt spent i tillegg vil disse musklene automatisk strammes og skjeden blir trangere. 

Et forspill er viktig, da gjerne oppimot tretti minutter, da det gjør at skjeden utvider seg og at en produseres skjedesekret slik at du ikke er tørr.

Hvis penis er ekstra stor er det viktig å bruke god tid før selve samleiet. I tillegg til å være tålmodig kan en bruke glidemiddel for å unngå rift og sår.

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster og sexologisk rådgiver,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex